Rektörümüz Kuruculuğunu Yaptığı Kahramanmaraş Teknokent’e Ziyarette Bulundu

Bir dizi görüşmeler yapmak amacıyla Kahramanmaraş’ta bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kuruculuğunu yaptığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne (Teknokent) ziyarette bulundu.

Teknokent Yönetici A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş tarafından ağırlanan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında yürütülmesi planlanan ortak projelerle ilgili Prof. Dr. Güneş ile fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Teknokent bünyesinde 30 firmanın faaliyet gösterdiğini ve 75 personelin istihdam edildiğini ifade eden Genel Müdür Prof. Dr. Güneş, şu ana kadar 61 projenin tamamlandığını ve 47 projenin de devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kahramanmaraş Teknokent’in kurulmasına öncülük etmiş önemli isimlerden biridir. Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında ortak projelerin yürütülmesi bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.”

Ar-Ge ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinin ülke ekonomisine kazandırılmasında teknokentlerin önemli bir yer tuttuğunu belirten Rektör Alma ise Üniversite-Sanayi işbirliğinde bu teknoloji merkezlerinin büyük bir misyon üstlendiğini kaydetti. Teknokentler aracılığı ile ulusal ve uluslararası rekabet gücü yüksek firmaların oluşumunun desteklendiğini ifade eden Rektör Alma, özellikle Kahramanmaraş Teknokent’in bu değerler ışığında birçok projeyi hayata geçirdiğini ve bölgeye önemli oranda katkı sağladığını belirtti.