Rektör Alma Mersin Zirai Karantina Müdürü Abdülkerim Çiçek’i Ziyaret etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Mersin Zirai Karantina Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Kurum Müdürü Abdülkerim Çiçek tarafından ağırlanan Rektörümüz, tarımsal alanlarda hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret esnasında Tarım ve Orman Bakanlığı Mersin Zirai Karantina Müdürlüğü’nün yapısı ve işleyişi hakkında bilgi alan Rektör Alma’ya Kurum Müdürü Çiçek ve laboratuvar uzmanları tarafından bitki sağlığı laboratuvarları tanıtıldı. Burada Ar-Ge ve İnovasyon konularında  yapılacak çalışmalara dair fikir alışverişinde bulunan Rektör Alma, iki kurum arasında tarım ile ilgili alanlarda doktorasını bitirmiş kalifiyeli elemanların transfer edileceğini kaydetti. Öte yandan Dilucu ve Gürbulak Sınır Kapılarına yakın olan Iğdır Üniversitesinde birçok alanda analiz yapıldığını belirten Rektör Alma, Üniversitemiz ile Zirai Karantina Müdürlüğü arasında denetim işbirliğinin yapılabileceğini ifade etti.

Ziyarette ele alınan kararlar sonrası, topluca hatıra fotoğrafı çekildi.