Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) Personelleri Rektör Alma’yı Ziyaret Etti. Çeşitli Gündem Maddeleri Değerlendirildi.

Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) ekibi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Şimşek başkanlığında, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Hakkı Alma ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi ile Rektörlük Sedir toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantı esnasında önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek proje ve çalışmalar ele alınırken, araştırma gruplarının kurulması ve alınacak cihazların tespiti yapıldı. ALUM’a alınması gereken nitelikli teknik eleman ve GC-MS cihazını kullanmak üzere eğitilmesi gereken personel ihtiyacı konuları da ayrıca ele alındı. Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ALUM) Iğdır genelinde tanıtımının yapılması için Meslek grupları, Organize Sanayii Bölgesi, Ziraat Odası ve Ticaret Sanayi Odası ile tanıtım toplantılarının düzenlenmesi üzerinde duruldu. Gümrük kapılarından yurdumuza girmekte olan gıda ürünlerinin analizlerinin merkezimizde yapılabilmesi, bunun için gerekli girişimlerin başlatılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının sonunda ise Rektör Alma, ALUM personeline 26-27 Aralık 2017 tarihlerinde Üniversitemizde düzenlenen Agilent 1260 Infinity HPLC, G6460A GC-MS/MS cihazları ve Mass Hunter yazılımı eğitiminin sertifikalarını takdim etti.