Rektör Alma’dan Yeni Yıl Mesajı

2018 yılı üniversitemiz başarılarla dolu bir yıl oldu. 2019 yılının da bizim için çok daha başarılı ve verimli bir yıl olacağına inanıyorum. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Iğdır Üniversitesi, huzurlu ve başarılarla dolu bir yılı daha tamamlamış bulunuyor. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2018 yılında, özverili çalışmalarıyla üniversitemizin daha saygın ve iddialı bir konuma gelmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.  2018 yılında üniversitemizde çok sayıda yeni program, bölüm, yüksek lisans ve doktora programı açtık. Üniversitemiz bünyesinde açılan Tarım Bilimleri Doktora Programı Türkiye’de bu alanda açılan ilk doktora programı olması sebebi ile bizim için gurur vericidir.

Üniversite olarak bölgemizin hatta ülkemizin en hızlı gelişen ve büyüyen üniversiteleri arasında ilk sıralardayız.  Artarak devam eden gayretimizle 2019 yılının üniversitemiz için çok daha başarılı ve verimli bir yıl olacağına inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşünceler ışığında, tazelenen umutlarla başlayan 2019 yılının, ülkemiz ve tüm dünya için barış ve huzur dolu bir yıl olmasını; milletimize, Iğdırlı hemşehrilerime ve Iğdır Üniversitesi ailesine sağlık, başarı, mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA
                                                                                                                                      Rektör