Rektör Alma, Aralık ve Karakoyunlu’daki Muhtarları Ağırladı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Aralık ve Karakoyunlu İlçelerinde görev yapan muhtarları Şehit Bülent Yurtseven kampüsünde misafir etti. Rektör Alma’nın daveti üzerine üniversitemize bir ziyaret gerçekleştiren muhtarlar, kampüs alanı içerisinde yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.

Rektörlük binası sedir odasında gerçekleşen ziyarette, Üniversitemizde yapımı tamamlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapan Rektör Alma, devam eden projeler ve inşaat çalışmaları hakkında da muhtarlara bilgi verdi.

Yapılan çalışmalar yerinde incelendi

Ziyarette, ikili ilişkilerin ve ortak projelerin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Rektör Alma, göreve geldikleri günden beri yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve Iğdır Üniversitesini bölgede üst sıralara taşımak istediklerini belirtti. Üniversite ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde olması gerektiğini ifade eden Rektör Alma, “Üniversite şehir bütünleşmesi bizim çok önemlidir. Yaptığımız çalışmaları yerinde görmeniz amacıyla sizleri buraya davet ettik. Hayvan hastanemizin kuruluşu tamamlandı, hastanemizin ruhsatını da dün aldık. Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezimizin bünyesinde çiftçilerimizi eğitmek amacıyla Çiftçi Eğitim Merkezini kurduk. Üniversite olarak çiftçilerimize modern tarım tekniklerini göstererek, hayvancılık konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde her türlü analiz yapabiliyoruz. Bu gibi konularda size her zaman destek olacağız. Iğdır Valimiz Sayın Enver Ünlü de Tuzluca İlçemizde kurmayı düşündüğümüz Tuz Terapi Merkezi için bize her konuda destek oluyor. Tuz Terapi Merkezi için fizibilite çalışmamız tamamlandı. Bu projemiz için SERKA’dan 2 milyon destek çıktı. Sağlık Bilimleri Fakültesi kurma çalışmamız da devam ediyor. Şuan da çok sayıda bölüm açtık. Bölgede en çok doktora programı bizde var diyebilirim. Tıp Fakültesi kurma planımız var. Siz değerli muhtarlarımızdan da bazı konularda destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Enerji Santralimiz elektrik üretimine başladı”

Rektörlük binasında yapılan görüşme sonrasında muhtarlarla birlikte seyir tepesine geçen Üniversitemiz Genel Sekreteri Nedim Duman, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın özverili çalışmaları sonucunda, 10 bin metre kare alana kurulan 500 kW gücündeki güneş enerjisi santrali hakkında bilgiler verdi ve kurulan güneş enerjisi santrali ile elektrik üretimine başladıklarını kaydetti.

Muhtarlar daha sonra Şehit Mehmet Bora Tayfur Kaplı Spor Salonunu ve Mediko Sosyal binasını gezdi. Mediko Sosyal binasında verilen yemeğin ardından bir açıklama yapan muhtarlar, Üniversitemizde yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti. Iğdır Üniversitesinin ilimizin gelişimi açısından bacasız sanayi olduğunu ifade eden ifade eden muhtarlar, yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı yakaladıklarını kaydederek; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.